Journalistiek

Mijn journalistieke werk richt zich vooral op Latijns-Amerika, mensenrechten, klimaat en film & literatuur. Ik interview graag interessante makers, denkers of activisten. 

De afgelopen jaren heb ik stukken geschreven voor tijdschriften, kranten en websites. Het harde nieuws laat ik graag aan anderen over; mij doe je meer plezier met achtergrondverhalen, columns, en opinies, interviews en ‘uitzoekjournalistiek’ (zoals deze reeks over de zoektocht naar een duurzamer leven). Hieronder vind je een greep uit mijn werk.

El Eco: intiem portret van idyllisch Mexico

El Eco: intiem portret van idyllisch Mexico

Tatiana Huezo’s documentaire El Eco volgt een handvol inwoners van een afgelegen Mexicaanse berggemeenschap. Het is een intiem en innemend portret van een kalme manier van leven die aanvoelt alsof de tijd heeft stil gestaan.

Los Colonos: wrede western over vergeten genocide in Chili

Los Colonos: wrede western over vergeten genocide in Chili

In de Chileense western Los Colonos toont regisseur Felipe Gálvez Haberle de genocide op de inheemse bevolking in het Chili van begin twintigste eeuw. Een kille weergave van een gruwelijke episode uit de geschiedenis is ook een aanklacht tegen het genre en de cinema zelf.