Over mij

Van klimaat, mensenrechten tot feminisme, ontwikkelingen in Latijns-Amerika en film, televisie en literatuur: ik schrijf het liefst over dingen die onze wereld mooier of interessanter maken of ten minste onze blik verbreden. In de vorm van interviews, achtergrondverhalen, columns, filmbesprekingen of opiniestukken. Het harde nieuws laat ik graag aan anderen over.

Daarnaast doe ik eindredactie- en tekstschrijfwerk. Ik redigeer (voor) kranten (NRC en Het Parool), tijdschriften en boeken. Ook kun je me op het podium vinden (of vragen) als presentator of spreker. Regelmatig spreek ik over Latijns-Amerikaanse cultuur, bijvoorbeeld in de podcast Over de Andes, in bioscopen of op (film)festivals.

Ik studeerde Film- en televisiewetenschappen aan de Universiteit van Amsterdam en volgde daarna de master Latijns-Amerikaanse studies aan het Cedla. Met drie studiegenoten heb ik het online Latijns-Amerikamagazine conSentido opgericht. We wilden de eenzijdige berichtgeving over Latijns-Amerika in Nederland en België (kort gezegd: óf geweld, drugs en corruptie, óf cocktails, zon en salsa) aanvullen met verhalen over de regio die meer achtergrond en nuance geven en ruimte bieden aan zowel politieke gebeurtenissen als aan kunst- en cultuuruitingen. We werken samen met veel verschillende journalisten en fotografen om een zo divers mogelijk geluid te laten horen.

Eerder werkte ik onder meer voor OneWorld, MO* Magazine, VPRO Gids en Hard//hoofd.
Ik woon en werk in Amsterdam.